Stedumerweg 28   9919 TE Loppersum  0596-551214  info@eikemaheert.nl

Supersnelle bessencake

 

In de zomer is er overal fruit. Eerst het zachtfruit: aardbeien, allerlei bessen, pruimen, frambozen en dan natuurlijk de appels en peren. Wat een rijkdom en genot! De overvloed van de natuur vraagt om verwerking in de keuken. Veel werk? Niet met dit supermakkelijke en snelle recept! Het zachtfruit in het recept kun je later in het seizoen vervangen door klein gesneden stukjes appel of peer. (foto’s: Otto Kalkhoven)

Nodig:

• 2 eieren
• halve mok suiker
• mok meel
• halve theelepel zout
• 2 theelepels bakpoeder
• halve mok water, melk of karnemelk
• halve mok zonnebloem- of olijfolie
• 500 gram aalbessen, zwarte bessen en/of kruisbessen, of pruimen en later appels/peren

Verwarm je oven voor op 180°C. Neem een cakevorm of brownie-blik en bedek dat strak met bakpapier. Klop in een kom de eieren en suiker luchtig. Meng in een andere kom meel, zout en bakpoeder en klop dat door het ei- en suikermengsel. Klop of mix water, melk of karnemelk erbij en ten slotte de olie. Giet het mengsel in je bakvorm en druk de vruchten in het beslag. 40-45 minuten bakken in de oven. Laten afkoelen, uit de vorm en het papier halen en serveren.