Stedumerweg 28   9919 TE Loppersum  0596-551214  info@eikemaheert.nl

tuinderij

 

lokale groenten

Eikemaheert is een tuinderij rijker. Charlie en Roby starten op de boerderij begin 2024 met het telen van vele soorten groenten. Vanaf het voorjaar bieden ze wekelijkse groente­pakket­ten aan, en dan voortaan het hele jaar door. De tuinders: “De groentepakketten gaan we wekelijks, op vrijdag, via centrale punten in de regio verspreiden. Weet jij zo een plek, denk aan een overdekte oprit, een dorpshuis of een theeschenkerij? Dan horen we dat graag. Zo creëren we samen een klein distributienetwerk.”

samen

Dit ‘samen’ is volgens Roby en Charlie een kerngedachte in hun benadering van dit project. “Ook van  gemeenschapsgedragen landbouw in brede zin. Alleen met elkáár kunnen we zorg dragen voor een eerlijke en duurzame voedselvoorziening. Dit betekent ook het samen genieten van de verrijking die de tuin biedt. Iets waar we enorm naar uitkijken.”

vertel het door

De tuinders: “Goed eten voor een eerlijke prijs (voor consument, boer en natuur), dat gunnen we iedereen. Wij hopen dan ook dat jullie lid worden het komende jaar om die lokale groenten mogelijk te maken en je buren, vrienden en collega’s te vertellen over deze plek.”

Tuinderij Eikemaheert maakt de boerderij nog diverser en interessanter. Steek je licht op en doe mee!

Meer weten, aanmelden of afhaalpunt worden? Klik hier voor de site van de tuinders.