Stedumerweg 28   9919 TE Loppersum  0596-551214  info@eikemaheert.nl

bloemen

zaaien

Op de boerderij zaaien we zonnebloemen en bloemenmengsels om het insectenleven te stimuleren én om er kleurrijke en geurende boeketten van te maken. Op onze kleine bloemenakker staan gemengde bloemenstroken, eenjarige snijbloemen, dahlia’s en meerjarige bloemen. De bloemen worden nergens mee behandeld en groeien ‘natuurlijk’. Dat wil zeggen: we schoffelen en wieden veel om ze goed uit te kunnen laten groeien. Deze bloemen zijn stevig en gezond. Op de vaas hoeft u geen middeltjes te doen.

Boeketten zijn in de zomer, ongeveer vanaf begin juli, verkrijgbaar in het stalletje aan de weg en op bestelling. Mail ons met uw vraag of bestelling en we we gaan kijken hoe we een onvergetelijk boeket voor u kunnen maken: eikemaheert@gmail.com

Onze tip: voorzie de bloemen dagelijks van schoon water en haal uitgebloeide bloemen eventueel uit het boeket. Dan heeft u er zeker een week plezier van.

BLOEMEN Eikemaheert

Wij zijn teler bij slowflowers.nl

eikemaheert is teler bij slowflowers

In maart 2019 is de site slowflowers.nl online gegaan. Slowflowers Nederland heeft tot doel telers, bloemisten, ateliers en consumenten, met elkaar te verbinden, zodat biologische (SKAL gecertifceerd) bloemen, biologisch dynamische (SKAL+ Demeter gecertificeerd) bloemen en slowflowers (geen offciële certificering) in Nederland beter vindbaar, zichtbaar en begrepen worden. Op de site kun je zien waar je echt duurzaam geteelde bloemen kunt kopen, als consument, maar ook als bloemist of groothandel.

Nederlandse Slowflowers zijn:

  • Seizoengebonden – geteeld in het juiste seizoen Lokaal – geteeld in de volle grond en lokaal verspreid.
  • Natuurvriendelijk – geteeld met respect voor en in samenwerking met de natuur.Eikemaheert is één van de telers van slowflowers en is Skal-gecertificeerd (biologisch).
skal certificaat downloaden