Nodig:
- 25 gram roomboter (WaddenMax, Hornhuizen)
- 25 gram tarwebloem (Landgoud, Kloosterburen)
- 750 ml gekookt water met 1 bouillonblokje of liever: zelfgetrokken kippenbouillon
- 2 eidooiers (Bioschuur, Meeden)
- 3 volle eetlepels mosterd (Graanrepubliek/Landgoud, Bad Nieuweschans/Kloosterburen)
- 120 ml slagroom (bv WaddenMax)
- 1 theelepel honing (Olle Bongerd, Wirdum)
- 2 bosuitjes of een dun preitje, in dunne ringetjes gesneden
Bereiden:
Smelt de boter en roer er de bloem goed door, 1 minuut zachtjes laten bakken. Voeg dan de bouillon of het water er scheutje voor scheutje bij, terwijl je goed roert. Op den duur kun je er grotere hoeveelheden bij doen. Verwarm alles goed.
Roer ondertussen de eidooiers met een vork los, samen met de mosterd, de room en de honing. Voeg dit mengsel al roerende bij de soep en verwarm deze, tot de soep net niet kookt.
Serveer de soep met uien- of preiringetjes er over.
TIP: Je kunt de soep vooraf maken. Warm de soep dan wel voorzichtig en goed roerend op en zorg ervoor dat zij net niet kookt, maar wel heet is.