Stedumerweg 28   9919 TE Loppersum  0596-551214  info@eikemaheert.nl

Specerijen van The Good Spice

Een tijdje terug stond in De Volkskrant een interessant artikel over een nieuw, klein bedrijf, bemenst door drie vrouwen, die duurzaam geteelde specerijen importeert. De boeren ontvangen daarvoor méér dan andere afnemers hen bieden. We hebben wat specerijen besteld en geproefd en we waren blij verrast door de smaak. Enkele van de specerijen (kaneelbast, kurkuma, zwarte peperkorrels en kardemompeulen) zijn nu in onze winkel verkrijgbaar.

Dit zegt The Good Spice, zoals het bedrijfje heet op de website: “Al onze specerijen worden duurzaam verbouwd, volgens traditionele methodes: een eeuwenoude samenwerking tussen boer en natuur. En dat proef je! Er wordt op regeneratieve wijze gewerkt, zonder bestrijdingsmiddelen in te zetten.  Door deze boeren een directe afzetmarkt en goede prijs te bieden, creëren we financiële ruimte voor de ontwikkeling van hun productie in harmonie met de natuur. Hierdoor kunnen ze deze traditionele methoden blijven gebruiken en worden ze niet gedwongen om voor weinig geld veel massa te zetten, dat gaat namelijk altijd ten koste van de kwaliteit. Onze boeren krijgen vaak voor het eerste toegang tot de internationale markt. Op deze manier draagt The Good Spice bij aan de groei van de hoeveelheid duurzaam geproduceerde specerijen. Goed voor de natuur, goed voor de boer en goed voor jou!” Lees meer op hun blog.

We hebben sinds kort ook zout dat gewonnen wordt uit zout Oosterscheldewater, Zeeuwsche Zoute. Dus het aanbod in onze winkel groeit. Je vind er speciale producten om lekker mee te koken of om kado te doen. Ook drankjes zijn voorradig.