Nodig voor vier porties:
- 4 eetlepels olijfolie
- 5-6 knoflookbollen, in stukken of plakken gesneden
- 1 theelepel verse tijmblaadjes of halve gedroogde blaadjes
- 1 theelepel pikante gerookte Spaanse paprikapoeder (pimentón)
- 1 liter kippen- of groentenbouillon, warm
- 4 eieren
- 4 sneden geroosterd (ciabatta)brood
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem, doe de knoflook erbij in en bak ze op lage temperatuur. Roer regelmatig gedurende 10 tot 15 minuten. Voeg de tijm en pimentón toe en roer goed! Doe vervolgens de warme bouillon erbij, terwijl je weer goed roert. Laat de soep 5-10 minuten zachtjes pruttelen. Rooster ondertussen het brood. Haal de pan van het vuur en blender alles met een staafmixer. Proef of er nog zout bij moet. Kluts de eieren vervolgens licht en roer ze door de soep. Dien de soep direct op met het geroosterd brood er bovenop.