De shoarmakruiden
- 0,5 tl. cayennepeper
- 0,5 tl. kurkumapoeder
- 1,0 tl. gemberpoeder
- 0,5 tl. kaneel
- 1 tl. knoflookpoeder
- 1 tl. djintan (gemalen korianderzaad)
- 1 tl. ketoembar
- 0,5 tl. nootmuskaat
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. peterselie, gedroogd
- 1 tl. piment
- 1 tl. selderijblad, gedroogd
- 1 tl. zout
- 0,5 tl. zwarte peper
Toelichting bereiding
Meng alle kruiden door elkaar behalve zout, selderijblad en peterselie. Deze laatste 3 ingrediënten maak je eerst in een vijzel fijn. Dit is genoeg voor 500 gram vlees. Ik maak dit kruidenmengsel zeker 6 x vermenigvuldigd in een goed af te sluiten lege jampot. Ik gebruik wel minder minder zout dan het recept aangeeft. Kan er op tafel nog bij. Het mengsel blijft lang goed. Als richtlijn doe ik per 500 gr kip in een kop olijfolie een flinke eetlepel shoarma kruiden om de kip mee in te smeren. Even een poos laten marineren en dan zo de oven in. Omdat je het in een braadzak stooft, verlies je bijna geen kruiden en specerijen in een jus. Bedruipen is ook niet nodig. De takjes tijm en de stukken knoflook en bosuitjes komen in de kip of los in de braadzak. Het restant van de marinade laat ik in de kip lopen.
Het mengsel zoals omschreven is inderdaad voor 500 gr. vlees. Maar ik heb altijd graag royaal voor handen. 😊 ik kook veel uit de losse hand. Altijd verrassend!
Coby Palmbergen, februari 2018